La cuina de sempre, en constant evolució

Fa anys que els fogons de la cuina de l’Hotel Hostal Sport estan encesos. Guardem i cuinem a diari, els 365 dies de l’any, receptes de les iaies, les de la cuina del xup-xup, les que es preparen a foc lent i sense presses. De fet, els plats de cullera com pot ser una bona escudella o els guisats – la cua de bou, per exemple – són algunes de les nostres especialitats.

Qui ve al restaurant i espera impacient a les estovalles de quadre blanc i vermell sap que el sorprendrà un plat amb ànima, cuinat amb paciència i servit amb professionalitat. 

Al nou web del restaurant estan detallat tots els menús que hi ha disponibles a l’Sport i que s’actualitzen per temporada, però també i especialment la carta, amb plats tradicionals del Priorat com la truita en suc o el mandongo. Però també els imperdibles del restaurant, com són el bacallà fregit amb mongetes del ganxet, els peus de porc a la graella o la cuixa de cabrit rostida al forn. 

Plats contundents que demanen temps a la cuina i a taula i que s’escauen molt per a l’hivern. Però també s’hi fan lloc, a la carta, els arrossos, el del besavi Jaume, el de verdures, el de bacallà o el de calamar i gamba de Tarragona. 

No cal que sigui dijous per demanar-lo però sí que caldrà esperar un temps prudencial, potser fent un vermut de Falset?, perquè arribi a taula. Compartir-lo sempre és una bona opció.

I les postres? Cuinades a l’Sport, amb el polsim just de dolçor. Des del tradicional mel i mató, al codonyat de la casa amb formatge de la Serra de Tormo, el pastís de poma calenta amb gelat de vainilla, el menjar blanc amb cruixent de cereals o el flam.

Un viatge per plats autèntics i autòctons que sempre recomanem acompanyar amb vi de la DO Montsant o DOQ Priorat. Els vins de la comarca els privilegiem sempre i els recomanem perquè són també emblema de la nostra identitat. I n’hi ha de frescos i suaus, de complexos i contundents, de tots els preus i estils. De cellers clàssics a d’altres que acaben tot just de fer les primeres elaboracions. La carta de vins del restaurant ha estat premiada en més d’una ocasió al CARTAVI i estem orgullosos que en diferents ocasions sigui reconeguda la seva qualitat perquè és la de totes les dones i homes que els fan possible. I si tenim vins de primera, també ho ha de ser la cuina, la taula, l’atenció, el servei… I amb aquesta premissa obrim cada dia de l’any les portes del restaurant perquè qui s’assegui a taula s’alimenti i gaudeixi i redescobreixi a través de copes i plats plens l’essència, els sabors i els gustos del Priorat que estimem, cuinem i servim.  

 

Reserva una taula al Restaurant de l’Hostal Sport